Heb ik recht op Brilvergoeding Zilveren Kruis?

Heb ik recht op Brilvergoeding Zilveren Kruis?

Heb ik recht op Brilvergoeding Zilveren Kruis?

Heeft u of uw kind een bril of lenzen nodig? Zilveren Kruis heeft een vergoeding voor een gewone bril of gewone lenzen uit de aanvullende verzekering.

Kan je lenzen vergoed krijgen?

Een groot deel van de bevolking heeft behoefte aan een bril of lenzen. Echter worden deze alleen op medische noodzaak vergoed door je basisverzekering. Je kunt de rekening van de bril dus zelf betalen of kiezen voor een aanvullende zorgverzekering met vergoeding voor brillen en lenzen.

Hoe vaak nieuwe bril Zilveren Kruis?

Een gewone bril of lenzen krijgt u elke 3 kalenderjaren Dan krijgt u vanaf 1 januari 2020 opnieuw een vergoeding voor een bril.

Welke opticien werkt met Zilveren Kruis?

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan krijgt u bij Specsavers en een aantal zelfstandige opticiens korting op uw bril of lenzen.

Kan bril kind niet betalen?

Heeft uw kind een bril of contactlenzen nodig op medische indicatie? Bij Zilveren Kruis krijgt u hiervoor een vergoeding. Het gaat om brillenglazen of lenzen tot 18 jaar wanneer daar een medische indicatie voor is, bijvoorbeeld een groot verschil tussen linker- en rechteroog of zuivere accommodatieve esotropie.

Hoeveel Brilvergoeding heb ik nog?

Bekijk in Mijn Zilveren Kruis of u nog een vergoeding kunt krijgen voor uw (zonne)bril op sterkte. Heeft u de volledige vergoeding al gekregen? Bekijk dan wanneer u weer een (zonne)bril op sterkte kunt declareren.

Welke zorgverzekering vergoed lenzen?

Alleen bij medische noodzaak kom je in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering. Het gaat dan om speciale lenzen of bijzondere optische hulpmiddelen. Voor ‘gewone’ brillen en contactlenzen zul je een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten. Of je betaalt de kosten zelf.

Welke zorgverzekering hoogste Brilvergoeding?

Een ‘gewone’ bril wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor betaal je de kosten zelf, of je sluit er een aanvullende verzekering voor af. Alleen bij medische noodzaak kom je in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering voor een bril of lenzen.

Hoe vaak nieuwe bril vergoed?

Daarnaast krijg je meestal maar één keer in de 3 jaar de kosten voor een nieuwe bril vergoed. Tip: bereken altijd van te voren of een aanvullende verzekering wel uit kan. Als blijkt dat je meer premie betaalt dan dat de bril daadwerkelijk kost, is het zinvoller om de kosten zelf te betalen.

Wat is mijn Brilvergoeding?

Je betaalt alleen een wettelijke eigen bijdrage als je een bril nodig hebt vanwege een medische indicatie die onder de dekking van de basisverzekering valt. De wettelijke eigen bijdrage voor medische brillen is 56 euro per glas.

Wat is Zilverkorting?

Speciaal voor u als verzekerde van Zilveren Kruis: tot wel 30% korting op producten en diensten en op Philips producten zelfs tot 40% korting.

Waarom wordt bril niet vergoed?

Een ‘gewone’ bril wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen bij medische noodzaak kom je in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering voor een bril of lenzen. Bijvoorbeeld omdat je bijzondere optische hulpmiddelen of speciale medische lenzen nodig hebt.