Hoe verbeter je je articulatie?

Hoe verbeter je je articulatie?

Hoe verbeter je je articulatie?

In de logopedische behandeling worden regelmatig tongtwisters ingezet om articulatievaardigheden te verbeteren. Het kan dan gaan om snelheid, accuratesse of het verbeteren van tong- en lipmotoriek. Hoe sneller, maar wel nog duidelijk, een klank gearticuleerd kan worden, hoe beter men zich verstaanbaar kan maken.

Hoe kan ik mijn spraak verbeteren?

3 tips om zelf je uitspraak te verbeteren.

 1. Tip 1 – Oefen kort en vaak. Als je een nieuwe gewoonte wilt leren, is het beter om elke dag een paar keer 5 minuten te oefenen dan één keer een uur.
 2. Tip 2 – Oefen met woorden die je vaak gebruikt.
 3. Tip 3 – Vraag feedback.

Hoe kom je van binnensmonds praten af?

Probeer wat harder te praten, dan gebruik je vanzelf wat meer expressie. Als je te veel binnensmonds spreekt, ga je vanzelf ook wat vlakker spreken. Probeer je mond goed te openen als je praat en duidelijk te articuleren. Als je veel stopwoordjes, zoals ‘eh’ gebruikt, dan komt je stem ook vlak over.

Wat kan je doen tegen onduidelijk praten?

Als u onduidelijk spreekt of bepaalde klanken niet goed uit kunt spreken, noemen we dit een spraakprobleem. Afhankelijk van de oorzaak is behandeling mogelijk door een neuroloog of KNO-arts. Hierbij wordt vaak een beroep gedaan op een logopedist voor aanvullende tests en behandeling.

Hoe vlotter spreken?

Elkaar laten uitspreken en inpikken op datgene wat je gesprekspartner net gezegd heeft – zonder naast elkaar te praten – is de beste basis voor een vlotte conversatie. Extra tip: luister naar wat mensen je écht willen vertellen in plaats van enkel naar datgene wat ze letterlijk tegen jou aan het zeggen zijn.

Wat is mompelen?

Mompelen (mompelde, heeft gemompeld), binnensmonds onverstaanbaar spreken inz. om zijn afkeuring, ontevredenheid enz. uit te drukken: als ge zoo mompelt, kan ik u niet verstaan; stil gewag maken (van iets), fluisteren: ik heb al zoo iets hooren mompelen, ik heb het gerucht ook gehoord.

Wat is een Broddelaar?

Broddelen is een stoornis in het spreken, die zich uit als een niet-vloeiende of aritmische, moeilijk verstaanbare spraak.

Waarom praat ik zacht?

Een zachte, hoge stem wordt vaak geassocieerd met onzekerheid/nervositeit. Iemand met een harde en lage stem wordt vaak gezien als een zelfverzekerd persoon. Ben je wat onzeker of gespannen? Probeer dan bewust met een lage stem te praten, hiermee wek je vertrouwen.

Hoe leer je spreken?

Zo leer je in één jaar een taal vloeiend spreken

 1. Verhuis naar het buitenland en dompel jezelf onder in de taal.
 2. Kijk tv.
 3. Stel vragen, stel vragen, stel vragen.
 4. Luister naar podcasts.
 5. Oefen en leer regelmatig.
 6. Ga tandem-leren.
 7. Lees alles wat los- en vastzit.
 8. Ga nog meer tv kijken…

Hoe leer je praten?

Hoe kun je jonge kinderen, tot drie jaar, helpen met leren praten?

 1. Vertel steeds wat je aan het doen bent of wat je denkt en voelt.
 2. Kijk naar de gebaren en lichaamstaal van je kind.
 3. Luister naar de woorden van je kind, terwijl je het aankijkt en geduldig wacht tot het is uitgesproken.

Wat betekent een murmelen?

(murmelde, heeft gemurmeld), 1. (iets) zacht, halfluid, binnensmonds zeggen; 2. zacht ruisen: het beekje murmelt.

Hoe schrijf je onduidelijk?

onbegrensd, onbestemd, onduidelijk, onnauwkeurig, onzeker, twijfelachtig, vaag, wazig. onnauwkeurig (bn) : inaccuraat, onduidelijk, rommelig, slordig, vaag.