Hoeveel gewicht kan een gipsplaat hebben?

Hoeveel gewicht kan een gipsplaat hebben?

Hoeveel gewicht kan een gipsplaat hebben?

Het gewicht van de gipsplaten varieert en we gaan in het kort in op het gewicht van gipsplaat 9,5 en 12,5 mm. Het gewicht van de 9,5 mm gipsplaten ronde kant (rk) per m2 is enigszins afhankelijk van de afmeting en merk, maar varieert van 6,6 kg/m2 tot ongeveer 9 kg/m2 voor de gipsplaten RK met de afmeting 480 x 60 cm.

Welke pluggen voor gipsplaten?

Wandplaten, gipsplaten en gipsvezelplaten zijn dunwandige platen met een lage sterkte. Bij bevestiging aan dit soort platen worden meestal hollewandpluggen gebruikt. Deze pluggen zetten zich namelijk nauwsluitend vast achter de plaat.

Hoeveel kilo aan een spijker?

Hangers met één spijker kunnen maximaal 11 kg dragen, en hangers met twee spijkers kunnen maximaal 22 kg dragen.

Hoeveel kilo aan een Hollewandplug?

De hollewandplug (spreidplug) kan een gewicht aan van 7-11kg.

Hoeveel gewicht kan een gyproc muur dragen?

Dankzij de Gyproc®-schroefpluggen kun je voorwerpen tot 20 kg ophangen aan eender welke gipsplaat. De Gyproc®-wandpluggen kunnen dan weer per plug een gewicht tot 30 kg dragen en bij dubbele beplating tot zelfs 50 kg.

Wat kan een Hollewandplug dragen?

Hollewandpluggen zijn geschikt voor toepassingen met plaatmaterialen met een dikte van 3 tot 26 millimeter, zoals gipsplaten, gipsvezelplaten, multiplex, hardboard, vezelcementplaten en spaanplaten.

Welke pluggen moet ik gebruiken voor holle wand?

Pluggen voor een holle wand

  • De gewone hollewandplug is geschikt voor alle holle wanden: een schaargedeelte klapt uit achter de wand en houdt de plug op zijn plaats.
  • De gipsplaatplug is specifiek bedoeld voor – jawel – gipsplaten.
  • Met een metalen hollewandanker bevestig je bouten in holle wanden.

Welke plug voor betonmuur?

De messing plug gebruik je voor het monteren van een bout in harde massieve materialen, zoals beton en kalkzandsteen. Het voordeel van deze pluggen? Je hoeft geen diep gat te boren om toch een optimale sterkte te verkrijgen.

Hoeveel gewicht kan een Muurhaak dragen?

De haak is hol van binnen zodat deze kan worden gebruikt worden met een gecombineerde haak \ rozet. Deze haken kunnen een gewicht dragen van maximaal 3,5Kg, maar dit ligt helemaal aan de sterkte van het plafond. Deze industrie lamp haak zelf heeft een diameter van 65 mm en de totale hoogte is 60 mm.

Hoeveel kg per plug?

Maximaal te belasten tot 25 kg afhankelijk van het materiaal. Gebruik voor het boren van het gat een boor van Ø6mm. De plug is 30mm lang, en de schroef is 40mm en Ø4,5mm.

Hoeveel kilo kun je aan een gipsplafond hangen?

Metalen plaatplug Aan deze plug hang je afhankelijk van de dikte van de gipsplaat in een plafond een gewicht van zo’n 10 tot 12,5 kilo. En aan de wand 17,5 tot 25 kilo. In gipsvezelplaat kan aan de wand zelfs een gewicht van 40 kilo opgehangen worden.

Hoe sterk is een gyproc muur?

Soorten gyproc pluggen

Soort gyproc pluggen Dikte gyprocplaat Maximaal toegelaten kracht per bevestigingspunt aan de gyprocplaten
12,5 mm Draagkracht: 20 kg
2 x 12,5 mm (dubbele beplating) Draagkracht: 25 kg
Wandpluggen 9,5 mm Draagkracht: 25 kg – Trekkracht: 10 kg
12,5 mm Draagkracht: 30 kg – Trekkracht: 15 kg