Kun je aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuiteitenhypotheek?

Kun je aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuiteitenhypotheek?

Kun je aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuiteitenhypotheek?

Je kunt er ook voor kiezen om je aflossingsvrije hypotheek om te zetten in een annuïteitenhypotheek. In dat geval blijf je bij dezelfde geldverstrekker en houd je dezelfde rente en voorwaarden. Houd er wel rekening mee dat je maandlasten zullen toenemen omdat je naast rente ook nog aflossing gaat betalen.

Kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek omzetten?

Volgens de wet mag je een aflossingsvrije hypotheek gewoon oversluiten naar een andere bank. In de praktijk is het alleen zo dat veel banken hier niet meer op zitten te wachten. De meeste banken houden de regel aan dat ze maximaal 50% van de huidige woningwaarde aflossingsvrij willen financieren.

Kun je een aflossingsvrije hypotheek aflossen?

Kan ik aflossen op mijn aflossingsvrije hypotheek? Ja, dit is mogelijk. Je kunt ieder jaar een percentage van het bedrag dat je oorspronkelijk hebt geleend aflossen zonder dat je hier een vergoeding voor betaalt. Meestal gaat het om 20% van het totale hypotheekbedrag.

Hoeveel boetevrij aflossen Obvion?

Wil je met geleend geld extra terugbetalen? Dan mag je elk kalenderjaar per leningdeel 10% van de oorspronkelijke hoofdsom van dat leningdeel extra terugbetalen zonder dat je hiervoor een vergoeding (boete) betaalt. Je kunt bij ons ook maandelijks extra terugbetalen.

Kan ik spaarhypotheek omzetten?

Een al afgesloten spaarhypotheek blijft gewoon doorlopen. Je mag ook oversluiten naar een andere geldgever, of meenemen bij verhuizing. Oversluiten van de spaarhypotheek is in de meeste gevallen niet zinvol, omdat je een veilige hypotheekvorm hebt.

Kan ik mijn spaarhypotheek omzetten?

Een spaarhypotheek is sinds 2013 niet meer afsluitbaar voor starters. Een al afgesloten spaarhypotheek blijft gewoon doorlopen. Je mag ook oversluiten naar een andere geldgever, of meenemen bij verhuizing. Oversluiten van de spaarhypotheek is in de meeste gevallen niet zinvol, omdat je een veilige hypotheekvorm hebt.

Welke banken aflossingsvrije hypotheek?

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten per bank

ABN AMRO Maximaal 50% van de MW. De bank maakt een uitzondering tot 75% van de MW bij lage LTI en gepensioneerden die de hypotheek verlengen na 30 jaar.
Regiobank Maximaal 50% van de MW.
SNS Maximaal 50% van de MW.
Syntrus Maximaal 50% van de MW.
Tellius Maximaal 50% van de MW.