Waar komt de uitdrukking gaan met die banaan vandaan?

Waar komt de uitdrukking gaan met die banaan vandaan?

Waar komt de uitdrukking gaan met die banaan vandaan?

Gaan met die banaan was een op Nederland gericht televisieprogramma op de voormalige zender RTL-Véronique. Het programma, dat werd uitgezonden vanaf het najaar van 1989, was een verborgencameraprogramma en werd gepresenteerd door Patty Brard. Hierin werden bekende en onbekende Nederlanders in de maling genomen.

Wat betekent bananen?

Een banaan is een langwerpige, licht gebogen vrucht, die afkomstig is van de bananenplant. In Suriname spreekt men van bacove als het om de vrucht gaat die rechtstreeks uit de schil gegeten kan worden en van banaan als het om groene bakbananen gaat.

Wat betekent zo blind als een mol?

Zonder bril ben ik zo blind als een mol: zonder bril zie ik niets.

Waar is een banaan allemaal goed voor?

Bananen bevatten veel kalium, een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel. Ook zorgt kalium voor verlaging van de bloeddruk. 2. Ze zijn bovendien goed voor maar liefst vijf van de acht B-vitaminen, die van groot belang zijn voor het zenuwstelsel.

Welke soorten bananen zijn er?

Er bestaan ongeveer 400 bananenvariëteiten. De bekendste soorten zijn: bakbananen, rode bananen, appelbananen1, babybananen en de banaan die wij hier in België het meeste eten: de dessertbanaan. De variëteit “Cavendish”, geteeld voor de export en gekend als dé dessertbanaan, is dan ook de meest voorkomende.

Wat betekent jij komt wel op je pootjes terecht?

d.w.z. goed terecht komen; goed afloopen; eig. gezegd van de kat, die bij een val of een sprong altijd op haar pooten terecht komt.

Waar komt zo fris als een hoentje vandaan?

Volgens de Vogelbescherming hebben kwartels juist een uitstekend gehoor. Zo fris als een hoentje blijkt vooral iets te zeggen over jonge leeftijd. Maar ben je zo fit als een kievit dan loop je vooral heel vlot. En dan kiplekker, ook zoiets.

Wat gebeurt er als je een banaan eet?

Volgens Collins is het voor een gezond persoon ,,onmogelijk een overdosis aan bananen binnen te krijgen”. ,,Je moet echt zo’n 400 bananen per dag eten om een kaliumgehalte op te bouwen die tot een hartstilstand kan leiden”, legt ze uit aan BBC. ,,Bananen zijn niet gevaarlijk, in feite zijn ze juist heel goed voor je.”

Wat zit er in een banaan en waar dient het voor?

Banaan is een fruitsoort. Bananen bevatten niet veel vitamine C, maar wel veel voedingsvezel, kalium en zetmeel. Van de populaire fruitsoorten in Nederland is banaan de calorierijkste. Banaan staat net als ander fruit in de Schijf van Vijf.

Hoeveel bananen zijn er in Nederland?

6 miljoen ton bananen. De afgelopen drie jaar is dat steeds ongeveer zoveel geweest.

Welk land eet de meeste bananen?

Exportlanden. De landen waar de meeste bananen vandaan komen zijn: Ecuador, Belize, Costa Rica, Panama, Honduras, Colombia, Guatemala, Filippijnen en Suriname.

Wat is een appeltje voor de dorst?

gespaard geld, vermogen of iets anders van waarde dat men bewaart om het later als men het nodig heeft te kunnen gebruiken.