Wat is een collum fractuur?

Wat is een collum fractuur?

Wat is een collum fractuur?

Een collumfractuur is een breuk in de dijbeenhals vlakbij het heupgewricht. Deze breuk wordt operatief behandeld met een kophalsprothese. Deze prothese bestaat uit een kop en steel van metaal. De steel wordt in de schacht van het dijbeen aangebracht.

Wat is Geinclaveerd?

De pati├źnt kan het been vaak niet belasten, het gebroken been is korter en ligt naar buiten gedraaid. Als de botstukken tegen elkaar zijn gedrukt, zijn de verschijnselen minder duidelijk. Dit heet een ge├»nclaveerde fractuur.

Wat is een Trochanter fractuur?

Bij het trochanter major pijnsyndroom is er sprake van pijn aan de buitenkant van het bovenbeen (femur) ter hoogte van de lies. Dit stuk bot van het bovenbeen (femur) heet anatomisch gezien het trochanter major.

Hoe vaak komt een Collumfractuur voor?

De breuk wordt operatief behandeld. Heupfracturen komen zeer frequent voor. In Nederland alleen al zijn dit er ongeveer 18.000 per jaar. Het aantal neemt elk jaar weer toe.

Wat doen ze bij een gebroken heup?

Bij een gebroken heup heeft u pijn aan uw heup en kunt u niet meer lopen. U zult zo snel mogelijk geopereerd worden. Voor de operatie mag u niet eten en drinken. Als verdoving krijgt u een ruggenprik of volledige verdoving (narcose).

Wat is er gebroken bij een Collumfractuur?

Mediale collumfractuur De heupkop is verplaatst ten opzichte van de hals en niet stabiel. In het bovenste gedeelte van de dijbeenhals lopen belangrijke bloedvaten die de heupkop voorzien van bloed zodat deze niet zal afsterven. In uw geval zijn deze bloedvaten beschadigd en zal de chirurg de heupkop moeten verwijderen.

Wat zijn de symptomen van een gebroken heup?

Wat zijn de verschijnselen van een gebroken heup?

  • pijn in de heup;
  • zwelling en bloeduitstorting op de heup;
  • u kunt niet steunen op uw been;
  • u kunt niet lopen;
  • uw been is korter en/of staat naar buiten gedraaid.

Hoe weet ik of ik mijn heup hebt gebroken?

Symptomen. Als de heup gebroken is, kunt u meestal niet meer op het been staan. De gebroken heup kan flinke pijn veroorzaken en de voet ligt meestal naar buiten gedraaid. Vaak zijn er verder aan de buitenkant geen afwijkingen te zien.

Wat is een Subtrochantere Femurfractuur?

Subtrochantaire fractuur: deze breuk ligt onder de verdikkingen van het dijbeen gaat gepaard met nog meer instabiliteit en vraagt om een uitgebreidere behandeling.

Wat is een Periprothetische fractuur?

Een periprothetisch femurfractuur (PPF) komt in toenemende mate voor. De fractuur ontstaat vaak na een laagenergetisch trauma. Operatieve behandeling ervan geeft betere resultaten dan conservatieve behandeling.

Wat gebeurt er als je je heup breekt?

Kan je lopen met een gebroken heup?

Bij een gebroken heup heeft u pijn aan uw heup en kunt u niet meer lopen. U zult zo snel mogelijk geopereerd worden.