Wat is een Dekbeet?

Wat is een Dekbeet?

Wat is een Dekbeet?

Onder andere bij de restricted envelope of function (dynamisch), ook wel een dekbeet (statisch) genoemd. De occlusie is in dit geval niet statisch, maar dynamisch. Het is belangrijk vooraf te zien of de beet een restricted envelope of function betreft en wat de consequenties en de behandelopties hiervan zijn.

Wat betekent Ectosteem?

Als alle elementen hun plaats hebben bereikt, en het was al dringen in de bovenkaak, blijft er weinig ruimte over voor de laatste in de rij. Meestal breekt hij dan na enige tijd labiaal door (ectosteem), en een enkele keer palatinaal (endosteem), of soms ook helemaal niet (geïmpacteerd/geretineerd).

Wat is Protrusie tanden?

Mensen met een mondademhaling vertonen vaak een meer verticaal groeipatroon met vaak een open beet als gevolg. Ook hebben de tong en de lip een grote invloed op het skeletale groeipatroon. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een sterke tong dan is dit te herkennen aan protrusie van frontelementen.

Wat is een Schaarbeet?

Een kruisbeet of schaarbeet levert een fors verminderde kauwfunctie en verhoogde kans op parafuncties. Een overbeet van meer dan 6 mm maakt dat het risico op slissen toeneemt en natuurlijk het gevaar voor tand beschadiging. En een openbeet levert naast het probleem van koekjes afbijten meestal ook een slisprobleem op.

Wat is eruptie kracht?

Eruptie. Het proces waarbij tanden en/of kiezen doorbreken in de mond.

Wat is een Dwangbeet?

De tanden kunnen zo’n positie in de mond hebben dat ze storen als je bijt. Dan kan je onderkaak naar voor of opzij schuiven om de tanden op elkaar geplaatst te krijgen. Dat leidt tot een extra belasting van het kaakgewricht en extra slijtage.

Wat is een gemutileerd gebit?

Door verlies van gebitselementen hebben veel mensen een restdentitie in de boven- en de onderkaak. Het al dan niet kunnen realiseren van een standaard gebitsmutilatie is bepalend voor het functieherstel door middel van een prothetische behandeling.

Wat kun je doen aan een spleet tussen je tanden?

De mogelijke behandelingen voor een diasteem zijn:

  1. Facings kunnen geplaatst worden op jouw tanden om zo de spleet tussen jouw tanden te sluiten.
  2. De diasteem kan ook zelf opgevuld worden met composiet.
  3. Het plaatsen van een beugel kan de diasteem ook verhelpen.

Wat doet een blok beugel?

De blokbeugel zit als een blok tussen je tanden. De beugel zorgt er bij het dichtbijten voor dat de onderkaak naar voren wordt geduwd. Zo wordt de groei van de onderkaak gestimuleerd en de groei van de bovenkaak juist geremd. Op deze manier wordt de afstand tussen de onder- en de bovenkaak kleiner gemaakt.

Wat doet een PowerChain?

Productbeschrijving. De PowerChain BBL-26 is een robuust fietsslot gemaakt van zeer duurzame, 10mm dikke stalen kettingen – voor maximale veiligheid. De nylon hoes maakt het gemakkelijk te dragen en beschermt de fietsverf tegen deuken en krassen. De U-lock is gemaakt van gehard staal.

Wat te doen bij een Kruisbeet?

Dit noemen we een kruisbeet. Met de Quad-Helix wordt de kruisbeet gecorrigeerd door de bovenkaak te verbreden. De beugel bestaat uit 2 ringetjes om de eerste grote kiezen in de bovenkaak worden met daartussen een ijzerdraad die tegen het gehemelte aanloopt.