Wat kost het vullen van een gaatje bij de tandarts?

Wat kost het vullen van een gaatje bij de tandarts?

Wat kost het vullen van een gaatje bij de tandarts?

Kosten van een gaatje vullen

Verdoving Kosten
Eénvlaksvulling composiet € 48,23
Tweevlaksvulling composiet € 63,31
Drievlaksvulling composiet € 75,37
Meervlaksvulling composiet € 96,47

Hoelang duurt een gaatje boren en vullen?

Het duurt ongeveer 30 minuten om één gaatje te vullen. Dit is inclusief de uitleg van de tandarts vooraf. Wanneer er meerdere tanden of kiezen gevuld moeten worden binnen één sessie, duurt het ongeveer 20 minuten om een tand of kies te vullen.

Hoe wordt een gaatje in je tand gevuld?

Hoe wordt een gaatje gevuld? Eerst krijgt u een klemmetje om uw tand of kies met daar omheen een doekje van rubber. Dit zorgt ervoor dat het speeksel (met bacteriën) uit de tand blijft tijdens het boren. Vervolgens gebruikt de tandarts een boor met een klein diamantsteentje om een gedeelte van uw glazuur weg te boren.

Wat als je een gaatje niet laat vullen?

Niets doen is geen optie. Als er geen vulling gemaakt wordt, kan een klein gaatje groter worden en uiteindelijk leiden tot een wortelkanaalbehandeling of verlies van uw tand of kies.

Wat kost een rontgenfoto bij de tandarts?

Wat kost controle bij de tandarts?

Beschrijving Prestatiecode Kosten
Periodieke controle C11 € 22,91
Kleine röntgenfoto X10 € 33,76
Gebitsreiniging, per 5 minuten M03 € 27,04
Totaal € 83,71

Wat kost een Drievlaksvulling?

Tandartstarieven Vullingen (V)

Code Beschrijving Prijs
V91 Eénvlaksvulling composiet €48,23
V92 Tweevlaksvulling composiet €63,31
V93 Drievlaksvulling composiet €75,37
V94 Meervlaksvulling composiet €96,47

Is een gaatje boren pijnlijk?

Het vullen van een gaatje hoeft geen pijn te doen. Afhankelijk van de diepte van het gaatje en de pijngrens van een persoon kan het boren wel gevoelig zijn. Als het meer is dan gevoelig dan kan je uiteraard vragen om een plaatselijke verdoving. De verdoving zorgt ervoor dat je niks voelt van de behandeling.

Hoe lang duurt het voordat een gaatje ontstaat?

Hoe ontstaan gaatjes? Gaatjes ontstaan meestal pijnloos en u krijgt er last van wanneer deze uw glazuur aangetast hebben. Het duurt lang voor het gaatje zich uitbreidt, omdat glazuur hard en dicht materiaal is. Door bacteriën in tandplak wordt eten en drinken omgezet in zuur.

Is een gaatje vullen pijnlijk?

Wanneer u uw kies heeft laten vullen bij de tandarts, is het mogelijk dat u achteraf milde pijn of gevoeligheid ervaart. Toch hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Dit zijn namelijk normale gevolgen van de ingreep.

Hoe pijnlijk is een gaatje vullen?

Kan je een gaatje weg poetsen?

Als de laag een beetje weg is, heb je een beginnend gaatje. Dit kan je door extra goed te poetsen soms nog wel wegpoetsen. Poets dan wel met een fluoride tandpasta, want die zorgt dat de tanden weer sterker worden. Als de laag helemaal weg is, komt er een bruin plekje.

Is een gaatje in je kies erg?

Daarnaast zal een gaatje in je tand of kies pas echt zeer doen als het zich in een vergevorderd stadium bevindt en het tandbeen daarbij is aangetast. Wanneer dit het geval is zal je merken dat de plek zeer gaat doen als het in aanraking komt met hele koude dranken of hete etenswaren.