Wat verdient een actuarieel rekenaar?

Wat verdient een actuarieel rekenaar?

Wat verdient een actuarieel rekenaar?

Een salaris van minimaal € 3.300,- en maximaal € 5.500,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.

Wat doet een actuarieel rekenaar?

De rol van de actuarieel rekenaar is vooral administratief en rekenkundig. De rekenaar berekent premies voor verzekeringen en ondersteunt de actuaris bij complexere berekeningen en verslaglegging. De opleiding wordt vaak gecombineerd met werken, zoals in het traineeship Actuarieel Rekenaar van House of Bèta.

Wat is een actuaris?

De actuaris heeft een sterke wiskundige en economische vorming en heeft een diploma in de actuariële wetenschappen. Het is de taak van de actuaris om er voor te zorgen dat er een actuarieel evenwicht is tussen onder andere inkomsten, uitgaven, beleggingen en voorzieningen.

Wat verdient een wiskundige?

Een Wiskundige kan rekenen op zo’n €2300,- tot €5000,- bruto per maand. Het is lastig een precies bedrag te geven, omdat het salaris van een Wiskundige erg afhangt van waar hij werkzaam is.

Wat doen actuarissen?

Een actuaris (voorheen ook wel verzekeringswiskundige genoemd) is iemand die financieel-economische risico’s berekent en evalueert. Daarnaast bewaakt hij het actuariële evenwicht tussen inkomsten, uitgaven, beleggingen en voorzieningen.

Hoeveel verdient een actuaris per maand?

Het salaris van een Actuaris begint ongeveer rond de €2490 bruto per maand en kan oplopen tot ca. €5920 bruto per maand.

Wat is actuarieel medewerker?

Actuariële professionals (actuarissen en actuarieel analisten) kwantificeren, analyseren en verduidelijken complexe financiële, bedrijfseconomische en maatschappelijke vraagstukken, zoals gezondheid, zorg en klimaat, en ontwikkelen voor deze vraagstukken praktische oplossingen en adviseren over mogelijke …

Hoe wordt je een actuaris?

De Actuaris is academisch opgeleid. Er bestaat een Master Actuariële Wetenschap en het Actuarieel Instituut biedt deeltijdopleidingen aan. Actuarissen hebben daarnaast veelal een Universitaire Bachelor en/of Master in Econometrie, Economie of Wiskunde.

Wat verdient een leraar wiskunde?

Een docent wiskunde in Nederland verdient gemiddeld € 3.570 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.035 (laagste) tot € 4.110 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Welke beroepen kun je doen met wiskunde A?

Wiskundige beroepen

  • Docent Wiskunde. Na je opleiding Wiskunde kun je er voor kiezen om de kennis die je tijdens je studie verzameld hebt, over te brengen op scholieren of studenten.
  • Financieel analist.
  • IT-adviseur.
  • Data-analist.
  • Adviseur energiegebruik.
  • PhD Mathematical Sciences.
  • Adviseur verkeer en transport.

Waarom werken als actuaris?

Als actuaris probeer je de voorspellen hoe groot de kans is dat dergelijke risico’s zich voordoen en wat de financiële gevolgen hiervan zijn. Je houdt hierbij rekening met de rentestand, inflatie, stijgende kosten en met demografische, ethische, juridische en fiscale ontwikkelingen.

Waarom actuaris?

Actuarissen bepalen actuarieel wat de kans is dat dergelijke risico’s zich voordoen. Bovendien stellen ze de financiële consequenties vast die deze risico’s met zich brengen. Andere terreinen waarop actuarissen en actuarieel specialisten actief zijn, zijn die van pensioenen en sociale voorzieningen.