Wat voor tochtstrip heb ik nodig?

Wat voor tochtstrip heb ik nodig?

Wat voor tochtstrip heb ik nodig?

Heb je een schuifpui dan gebruik je een V-profiel met tochtband. Gaat het om het tochtvrij maken van een opdekdeur? Kies dan voor een E-profiel met tochtband. Bij stompe deuren maar ook bij ramen maak je gebruik van een D, E of rechthoekig profiel met tochtband.

Welke tochtstrip binnendeur?

Tochtstrips met of zonder luchtkamer

  • D tochtprofielen, geschikt voor kieren en naden van minimaal 4 mm tot maximaal 6 mm.
  • K tochtprofielen, geschikt voor kieren en naden van minimaal 2 mm tot maximaal 3 mm.
  • P tochtprofielen, geschikt voor kieren en naden van minimaal 3 mm tot maximaal 5 mm.

Wat zijn Valdorpels?

Een valdorpel bevindt zich aan de onderkant van jouw binnendeur of buitendeur. Het systeem zorgt automatisch voor wering van tocht, brand en/of geluid met behulp van een speciaal mechanisme. Deze techniek laat de valdorpel automatisch naar beneden zakken wanneer de deur dicht is.

Wat is de beste valdorpel?

Analytische cookies

Analytisch (first)
Domein Naam Levensduur
kassa.bnnvara.nl atidvisitor 6 maanden
www.bnnvara.nl atuserid 1 jaar 1 maand 1 dag
*.bnnvara.nl _gat_UA-[code] Tot einde sessie

Waar plaats je een tochtstrip?

Een tochtstrip is een strip van hard materiaal, vaak aluminium of plastic. Deze kant je aan de scharnierkant van een deur of raam bevestigen. Je hebt ook versies met borstels voor onderaan een voordeur, voor mij herkenbaarder. Tochtband is gemaakt van zachter materiaal en is zelfklevend.

Hoe tochtband aanbrengen?

Verwijder het beschermpapier van de plakrand en plak de tochtband op de juiste plek. Knip vervolgens af op de juist lengte en druk het goed aan! Stompe ramen en deuren hebben een vlakke zijkant en vallen daardoor volledig in het deurkozijn. Je plaatst de tochtband daarom op het kozijn.

Hoe werkt een Valdorpel?

Hoe werkt een valdorpel? Aan de zijkant van de valdorpel zit een activator pin. Als de deur wordt gesloten raakt deze pin op een bepaalt moment het kozijn en wordt daardoor ingeduwd. Het rubber wordt naar beneden geduwd en dicht de kier onder de deur.

Waarom een Valdorpel?

Het belangrijkste doel van een valdorpel is het afdichten van de kier tussen deur en vloer. Omdat de dorpel uit de deur ‘valt’, hoef je dus geen dorpel (drempel) op de vloer te maken. Op deze manier wordt het mogelijk om brandwerende, rookwerende en geluidwerende deuren toe te passen op plekken met een vlakke vloer.

Hoe plaats je een Valdorpel?

Een valdorpel monteer je in de onderzijde van jouw deur, zodat de tochtafsluiter aan de onderkant onaangename tocht voorkomt. Naast bescherming tegen tocht, zijn er ook varianten die geluidswerend en/of brandwerend zijn.

Hoe plak je een tochtstrip?

Plaats het tochtband Maak het oppervlak goed droog. Verwijder het beschermpapier van het tochtband. Druk de zelfklevende strook tegen het kozijn met een schroevendraaier. Richt de punt van de V naar achteren, zodat de wind de V openduwt waardoor het tochtband tegen kozijn en deur aan gedrukt wordt.