Wat kost een commanditaire vennootschap?

Wat kost een commanditaire vennootschap?

Wat kost een commanditaire vennootschap?

publicatie bij de griffie van de Ondernemingsrechtbank (286,89 euro) registratie van de oprichtingsakte (50 euro) inschrijving als handelsonderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen (90,50 euro) activatie van je ondernemingsnummer als btw-nummer, indien van toepassing (66,55 euro)

Wat is een commanditaire vennootschap op aandelen?

Wat is een commanditaire vennootschap op aandelen (Comm. De commanditaire vennootschap op aandelen heeft stille vennoten (geldschieters) en beherende vennoten. Het verschil met de gewone commanditaire vennootschap is dat de aandelen vrij overdraagbaar zijn, net als in een NV.

Wat mag een stille vennoot doen?

Intern mag de stille vennoot zeggenschap hebben als bestuurder, maar kan geen actieve handelingen stellen naar externen vb. de leveranciers. Indien de stille vennoot zich naar de buitenwereld kenbaar maakt als bestuurder, kan hij hoofdelijk aansprakelijk worden in plaats van beperkt aansprakelijk.

Is een cv een onderneming?

De cv is geen rechtspersoon. Elke beherende vennoot is met zijn persoonlijke vermogen aansprakelijk voor alle schulden van de cv. De stille vennoten lopen het risico hun ingebrachte kapitaal te verliezen.

Wat is commanditair vermogen?

De commandiet wordt gezien als een ‘stille vennoot’ die alleen vermogen meebrengt en geen bestuursactiviteiten mag verrichten (bestuursverbod). Hij kan de cv dus niet binden. De commandiet is in beginsel alleen aansprakelijk tot het bedrag dat hij in de cv heeft ingebracht. Hij is dus niet hoofdelijk aansprakelijk.

Wat is een Gecommanditeerde vennoot?

Een commanditaire vennootschap (cv) is een speciaal soort vennootschap onder firma. Deze rechtsvorm bestaat in BelgiĆ«, Nederland en andere landen. De beherende vennoot is dan de gecommanditeerde vennoot; degene die bevoegd is om te handelen namens de vennootschap. …

Kan een CV aandeelhouder zijn?

Aandeelhouders of vennoten Een CV bestaat uit vennoten. Vennoten kunnen zonder tussenkomst van de notaris in- en uittreden. In een contract kunnen hier regels over worden opgesteld. Voor de BV geldt dat je niet zomaar als aandeelhouder in- en uit kan treden.