Waar moet een BSO aan voldoen?
Waar moet een BSO aan voldoen?
Waar moet een BSO aan voldoen?
Voor de buitenschoolse opvang geldt dat er per kind ten minste 3,5 m2 bruto-oppervlakte passend ingerichte (speel)ruimte beschikbaar moet zijn. Iedere ruimte moet bovendien ingericht zijn in overeenstemming met het aantal en de leeftijd van de op te vangen kinderen.
Hoeveel stamgroepen mag een kind hebben?
In de dagopvang geldt dat elke stamgroep moet beschikken over een afzonderlijke vaste stamgroepruimte. Een kind maakt gedurende de week gebruik van ten hoogste twee verschillende stamgroepruimtes. Voor activiteiten geldt een uitzondering.
Wat is een stamgroep kinderopvang?
Een stamgroep is een vaste groep kinderen in de dagopvang met een eigen groepsruimte. Een kind maakt in de week gebruik van hooguit 2 verschillende groepsruimten. Bij activiteiten kunnen kinderen de stamgroep verlaten.
Waar moet een kinderopvang aan voldoen?
Nieuwe en bestaande kinderopvang moeten in elke ruimte (behalve de slaapruimte) ramen hebben. Vloeren en hekken hebben eisen voor hoogteverschil en openingen zodat kinderen niet kunnen vallen of vast komen te zitten. Een verblijfsgebied van een kinderopvang moet bij nieuwbouw minstens 5m2 groot zijn.
Waar moet een buitenruimte aan voldoen?
De Wet Kinderopvang schrijft voor dat per kind er minimaal 3 vierkante meter per kind buitenruimte beschikbaar moet zijn. En zelfs voor jonge kinderen is 3 vierkante meter erg krap. Een onderzoek heeft uitgewezen dat 8 vierkante meter buitenruimte een BSO-kind voldoende ruimte om te bewegen geeft.
Welke vloer kinderopvang?
De beste onderhoudsvrije vloer voor scholen is de vloeistofdichte vloer van pvc tegels. Deze vloer is niet alleen erg sterk, maar ook bestand tegen verschillende schadelijke vloeistoffen en slijtvast.
Hoeveel kinderen in stamgroep BSO?
In de wet- en regelgeving staat vermeld dat een kind in de dagopvang en de buitenschoolse opvang in één vaste groep kinderen geplaatst wordt. Voor de dagopvang wordt deze groep kinderen een ‘stamgroep’ genoemd. In de wet- en regelgeving staat vermeld dat een kind in één vaste groep kinderen geplaatst wordt.
Waarom wet IKK?
De Wet IKK verbetert de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kinderopvang. De kwaliteitseisen zijn opgedeeld in vier thema’s: de ontwikkeling van het kind centraal, veiligheid en gezondheid, stabiliteit en pedagogisch maatwerk en kinderopvang is een vak.
Wat doet de GGD in de kinderopvang?
De afdeling Hygiëne en Inspectie van de GGD houdt toezicht op de kwaliteitseisen in de kinderopvang. Onder kinderopvang valt: dagopvang 0-4 jaar, buitenschoolse opvang 4-12 jaar, gastouderbureaus en voorzieningen voor gastouderopvang (gastouders).
Wat heb ik nodig om een kinderopvang te starten?
Voor pedagogisch medewerker en peuterspeelzaalwerk heb je een relevante mbo 3-diploma of mbo 4-diploma nodig. Bijvoorbeeld mbo Pedagogisch Medewerker Kinderopvang – niveau 3, of mbo Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker – niveau 4. Maar ook met het diploma Onderwijsassistent kun je in kinderopvang werken.
Is een buitenruimte verplicht?
Artikel 4.35 Aanwezigheid, afmetingen en bereikbaarheid Artikel 4.35 geeft in het eerste lid aan dat elke woning een rechtstreeks vanuit de woning bereikbare niet-gemeenschappelijke buitenruimte moet hebben met een vloeroppervlakte van ten minste 4 m² en een breedte van ten minste 1,5 m.