Waaruit bestaat de ketenzorg rondom een zwangere barende en kraamvrouw?
Waaruit bestaat de ketenzorg rondom een zwangere barende en kraamvrouw?
Waaruit bestaat de ketenzorg rondom een zwangere barende en kraamvrouw?
Wanneer een zwangere vrouw ervoor kiest haar kind poliklinisch onder begeleiding van de eigen verloskundige te krijgen, zal een kraamverzorgster het echtpaar begeleiden tijdens de bevalling en de verloskundige assisteren. De kraamverzorgster neemt daarna de zorg voor moeder en kind in de thuissituatie op zich.
Welke informatie geef je een zwangere als voorlichting over de start van de bevalling?
In de voorlichtingsfilm vertellen een verloskundige, klinisch verloskundige en gynaecoloog hoe de zorg rondom zwangerschap in de regio is georganiseerd. Je krijgt informatie over over onder andere de bevalling thuis of in het ziekenhuis, pijnstilling en over kraamzorg.
Welke zorgverleners houden zich bezig rondom een zwangerschap en wie doet wat?
Hieronder een toelichting op de rol van iedere zorgverlener tijdens jouw zwangerschap.
- Verloskundige.
- Klinisch verloskundige.
- Gynaecoloog.
- Arts-assistent gynaecologie.
- Verpleegkundigen en kraamverzorgenden.
- Kraamverzorgende in de thuissituatie.
- Echoscopist.
- Lactatiekundige.
Wat is het doel van de kraamzorg?
De kraamverzorgster assisteert de verloskundige of huisarts bij de bevalling. Ze is er dus vanaf het eerste moment om je te begeleiden en te adviseren. Je baby zelfstandig kunnen verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken is het doel van kraamzorg.
Wat is de taak van een kraamverzorgster?
Ze helpt je met het in bad doen van je kindje, het verschonen van de luier, het aan- en uitkleden, de huidverzorging, het veilig opmaken van het babybedje en het voeden van je kindje. Zo heeft de kraamverzorgende veel kennis van borstvoeding, zodat ze jou kan begeleiden bij het opstarten van de borstvoeding.
Welke zorgverleners zijn er betrokken bij de prenatale zorg?
Afhankelijk van je persoonlijke situatie kunnen er nog meer mensen betrokken zijn. Bijvoorbeeld een anesthesioloog, echoscopist, klinisch geneticus, een lactatiekundige, een kinderarts of een maatschappelijk werker.
Wat is het verschil tussen verloskundige en gynaecoloog?
Als je zwanger bent, begeleidt in principe een verloskundige je zwangerschap. Als er een medische indicatie is of als de moeder zwanger is van een meerling, dan begeleidt een gynaecoloog de zwangerschap.
Wat is de bedoeling van kraamzorg?
Ze geeft uitleg over hoe je een luier verschoont, hoe je je baby in bad doet en aankleedt, en adviseert bij het geven van borstvoeding of flesvoeding. Ze biedt een luisterend oor. Ze observeert je baby, jou en het gezin en signaleert eventuele problemen.
Wat doet kraamzorg Naviva?
Je Naviva kraamverzorgende: Neemt de verzorging van je kindje op zich en leert jou hoe je dit zelf doet. Laat je kennismaken met draaiend verzorgen, Dunstan Babytaal en Babymassage. Houdt de kraam- en babykamer, toilet en badkamer schoon. Voert andere huishoudelijke werkzaamheden uit en zorgt voor de overige …
Wat kun je verwachten van een kraamhulp?
Waaruit bestaat de prenatale zorg?
Prenatale zorg is er om een optimale gezondheid en welbevinden van moeder en kind na te streven. Dit gebeurt door middel van de volgende punten: inschatten van de kans op problemen tijdens de zwangerschap, de baring, het kraambed of de periode daarna.
Hoe is de prenatale zorg voor zwangeren in Nederland geregeld?
Alle zwangeren onder controle bij een gynaecoloog krijgen basis prenatale zorg. Deze basis of standaard zorg wordt op basis van de medische indicatie en eventueel optredende complicaties in de (voorgaande) zwangerschap aangevuld met specifieke zorgpaden toegespitst op die specifieke medische indicatie of complicatie.