Is graszaad giftig voor paarden?

Is graszaad giftig voor paarden?

Is graszaad giftig voor paarden?

Wat zijn endofyten en zijn deze schadelijk voor paarden? [ De hoogste concentratie komt voor in de bladeren en bladscheden. De besmetting wordt overgedragen via het zaad van de besmette plant. Endofyten zijn giftig voor paarden. Het graszaadmengsel Horse Master® is samengesteld met rassen die vrij zijn van endofyten.

Wat is Paardengras?

Paardengras is geen koeiengras Deze weides zijn ingezaaid met een graszaadmengsel dat is samengesteld met Engels raaigras met een hoge voederwaarde. Dit Engels raaigras is uitstekend voor koeien die veel eiwit nodig hebben voor de productie van melk.

Welk zaad voor paardenweide?

HorseMax Paardenweide is een ideaal graszaad voor een paardenweide. Het graszaad is geschikt voor diverse grondsoorten en kan intensief gebruikt worden. Daarnaast is het graszaad speciaal ontwikkeld voor een beter welzijn van paarden.

Is kunstmest gevaarlijk voor paarden?

Kunstmest voor de paardenweide De stikstof die in normale kunstmest zit, komt na het strooien in een in een dag of tien vrij. Het gras krijgt daardoor een enorme groeispurt en bevat daardoor meestal relatief hoge eiwit- en suikergehaltes; voor paarden is dit niet gewenst!

Kunnen paarden tegen kunstmest?

Bemesten met kunstmest Voor een maximale grasopbrengst moeten naast dierlijke mest meerdere kleine giften (4-6 keer per jaar) kunstmest gestrooid worden. Zodra de mest is gezakt, kunnen de paarden veilig van het gras genieten.

Welke eigenschappen moet een grasmengsel voor paarden hebben?

Belangrijke eigenschappen

  • laag groeipunt dus beter bestand tegen kort afweiden.
  • extra structuur draagt bij aan gezondere spijsvertering.
  • hoge resistentie tegen kroonroest(schimmel) dus extra smakelijk.
  • dichte zodevormend.
  • zeer geschikt voor weides die met minder stikstof(bemesting) verzorgd worden.

Hoeveel graszaad nodig bij doorzaaien?

Voor het inzaaien van een gazon wordt doorgaans 3 kg per 100m² gebruikt. Heeft u een kale plek in uw gazon? Dan dient u dus naar verhouding graszaad te gebruiken. 30 gram per m².

Hoeveel kg graszaad per meter?

Op de verpakking staat hoeveel graszaad je per m2 nodig hebt. Eén kilo is genoeg voor een gazon van 40 tot 50 m2. Verdeel deze hoeveelheid in tweeën en zaai het eerste deel gelijkmatig over het gazon. Let op dat er niet te veel wind staat.

Welk graszaad voor weiland?

De paardenweide heeft sterke grassoorten nodig, die tegen vertrapping kunnen en bestand zijn tegen de manier waarop paarden grazen. Paarden grazen de plant namelijk veel korter af dan koeien. Graszaad van Pavo geeft een dichte zode en bevat gezonde kruiden met veel structuur en is daarmee ideaal voor de paardenweide.

Welke kunstmest voor paardenweide?

Sinds 2003 is er een speciale kunstmest voor de paardenweide op de markt: Pavo FieldCare. Onze FieldCare bevat een speciale stikstofverbinding, die langzaam (in 2 tot 3 maanden) vrijkomt. Deze vorm van stikstof heet ENTEC-Stikstof.

Hoe vaak bemesten weiland?

Het voor- en najaar zijn de beste periodes om uw weiland te bemesten met dierlijke mest, omdat een vochtige bodem de voedingsstoffen uit de mest beter opneemt. U kunt maximaal twintig ton dierlijke mest per hectare per gift gebruiken. Dierlijke mest kunt u twee keer per jaar toedienen.